Dostava lokalnih in BIO živil
 Nazaj

Splošni pogoji poslovanja

    Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: http://ljubljanafresh.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina http://ljubljanafresh.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga podjetje Reformart d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine  http://ljubljanafresh.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom oz. kupcem. Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, so stvaritve, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je podjetje Reformart d.o.o. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Reformart d.o.o. uporabnikom spletne strani http://ljubljanafresh.si ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

    Varovanje osebnih podatkov:

    Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca (uporabnika), ki jih je vpisal ob nakupu (ime, priimek, naslov, pošta, telefon, e-pošta) in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim. Osebne podatke o kupcu bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje e-novic, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim oz. tretjim osebam. V kolikor želi kupec (uporabnik) svoje podatke urediti ali izbrisati iz našega seznama, nam to lahko sporoči po e-pošti na naslov ljubljanafresh@gmail.com ali nam pošlje pisni zahtevek preko pošte na naslov Reformart d.o.o., Štihova ulica 13, 1000 Ljubljana.

    Cene:

    Naročanje v LjubljanaFresh poteka preko interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izdelke se lahko izbira in naroča iz seznama izdelkov na spletnih straneh. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Cene so predstavljene kot spletne cene.
Spletna cena je cena, ki velja na spletu. Spletne cene v ponudnikovi spletni trgovini so enake kot na tržnicah v Ljubljani. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila kupca, oziroma so veljavne cene tiste cene, ki so bile veljavne v času, ko je oddano naročilo prejel informacijski sistem ponudnika.

    Končna cena nakupa se lahko razlikuje (+/-) od cene, ki jo kupec plača oziroma je na računu, v naslednjih primerih:

pri nakupu tehtanih izdelkov (npr. sadja in zelenjave)

PRIMER: Naročena količina 1,5 kg, natehtana količina je višja (1,89 kg) ali nižja (1,43 kg)- kadar kupec dovoli zamenjavo izdelka,

PRIMER: Namesto naročenega izdelka, ki ga ni na zalogi, se naročeni izdelek zamenja s primerljivim izdelkom, ki je lahko dražji ali cenejši od naročenega izdelka.

Vrednost izdelkov ob naročilu se lahko v zgoraj navedenih primerih razlikuje od dejansko obračunane vrednosti na računu za največ 5 %.

    Postopek nakupa:

    Kupec izbere vrsto in količino izdelka. Pred oddajo naročila pregleda nakupovalno košarico, izvede morebitne popravke ali nadaljuje z nakupom in potrdi naročilo. Odprl se bo obrazec, v katerega kupec vnese vse potrebne podatke za dostavo tega izdelka. Po potrditvi nakupa spremembe več niso možne. Po končanem naročanju uporabnik preko elektronske pošte ali po telefonu dobi obvestilo o opravljenem naročanju.

    Opis izdelkov na naši spletni strani http://ljubljanafresh.si je zgolj informativne narave in ni bil potrjen s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

    Način plačila:

        Kupec plača:
    1. ob prevzemu z gotovino;
    2. po predračunu, ki ga prejmete ob naročilu na  elektronski naslov, naročilo dostavimo takoj po prijemu plačila. Plačilo po predračunu je samo za podjetja. 

    Končna cena nakupa se lahko razlikuje (+/-) od cene, ki jo kupec plača oziroma je na računu, na primer pri nakupu tehtanih izdelkov.

    Dostava:

    Za dostavo vseh naročil v spletni trgovini http://ljubljanafresh.si  skrbimo sami. Naročeno blago bomo dostavili v roku od 2 ur. Če to zaradi posebnih okoliščin ne bo mogoče, bomo o tem kupca obvestili in se z njim dogovorili drugače. Naročene pridelke v spletni trgovini http://ljubljanafresh.si- dostavljamo z lastnim dostavnim vozilom na območju Ljubljane in okolice.
    Blago bomo dostavili na sporočeni naslov po Ljubljani in okolici. V primeru osebnega prevzema se o natančnem času in kraju prevzema dogovorimo vnaprej.

    Stroški dostave:

    Dostava je brezplačna.

    Čas dostave:

Po Ljubljani in okolici, vsak dan od ponedeljka do sobote med 10.00 in 21.00 uro.

Razen ob nedeljah in državnih praznikih.

Če naročite pridelke od ponedeljka do petka pred 17. uro, bomo dostavili vaše naročilo isti dan do 21. ure, če naročite po 17. uri, ga bomo dostavili drugi delovni dan spletne trgovine.

Če naročite pridelke v soboto pred 13. uro, bomo dostavili vaše naročilo isti dan do 21. ure, če naročite po 13 uri, ga bomo dostavili v ponedeljek od 10. do 21. ure ali drugi delovni dan spletne trgovine.
Če ne morete izbrati čas dostave ki vam ustreza, to pomeni, da ob istem času naročil več kot kurirjev.

Minimalen nakup je 49,00 EUR.
Dostavljamo po Ljubljani in okolici.

    Pravica do odstopa od nakupa ali dostave, vračilo blaga, vračilo plačila:

    Kupec ima pravico, da v 15 dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov : info@ljubljanafresh.si sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

    Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku oz. podjetju v 15 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

    Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini razen, če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

    Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na pisno sporočeni TRR kupca.

   V skladu s 5. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice odstopiti od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam.

 Pravica do odstopa od dostave-če kakšnega pridelka ni na zalogi, če dobrote ne spadajo v prvi kakovostni razred, zaradi tehničnih težav, zaradi vremenskih razmer

   Če z dobrotami ne boste zadovoljni, vam bomo brezplačno dostavili nov ali po želji drugi pridelek. V primeru, da ne boste zadovoljni z našimi dobrotami, vam znesek nakupa povrnemo.

   
    Piškotki (cookies):
Kot večina strani na spletu tudi naš spletni portal pri svojem delovanju uporablja cookies oz. piškotke. Piškotek je datoteka z informacijo o vašem obisku na naši spletni strani. Piškotek se ob obisku naše spletne strani namesti na vaš računalnik in po eni strani poskrbi za enostavnost in hitrost, vendar pa po drugi strani predstavlja tudi vdiranje v zasebnost oziroma možnost kasnejšega usmerjenega oglaševanja. V vsakem piškotku so osnovni podatki o vašem obisku določene spletne strani. Vsebina piškotka se shrani na vašem računalniku v posebni mapi. Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključujemo oziroma jih pogojno uporabljamo. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.
Opozarjamo vas, da imate pravico vpogleda v svoje osebne podatke, ki jih hranimo in obdelujemo.

    Komunikacija:

S kupcem oz. uporabnikom bomo v stiku preko komunikacijskih medijev na daljavo razen, če ne bo temu uporabnik izrecno nasprotoval.


V Ljubljani, dne 3.9.2021

Reformart d.o.o.